Comandă telefonic 0772216411 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
General

Cele mai comune 10 greșeli pe SUP

Mersul pe placa gonflabilă pentru vâslit din picioare, pe scurt SUP (standup paddle board), este un sport relativ nou la noi în țară

Mersul pe placa gonflabilă pentru vâslit din picioare, pe scurt SUP (standup paddle board), este un sport relativ nou la noi în țară. Însă deși abia recent a început să fie descoperit și apreciat, vâslitul pe placa gonflabilă prinde viteză, și din ce în ce mai mulți pasionați de acest sport încep a fi zăriți pe lacurile și râurile din România.

Însă, ca în orice sport, pentru a te bucura pe deplin de el și vaslitul din picioare pe SUP trebuie să fie făcut corect. Iată care sunt cele mai des întâlnite 10 greșeli pe care un începător le poate face atunci când vâslește pe un SUP.

1 – să nu ai placa legată de picior cu lesă – Când cazi de pe placă, iar vântul bate tare, placa se va îndepărta foarte repede de tine. Iar dacă ești pe mare spre exemplu, vei fi în mare pericol să te îneci, întrucât sunt foarte mari șansele să nu ai putere suficientă să înoți și să prinzi placa.

2 – ieșitul pe ape periculoase – Înainte să te aventurezi pe ape periculoase sau vreme îndoielnică, asigură-te că ai suficientă experiență.

3 – să fii împins de vânt și să nu reușești să controlezi direcția. Ideal este ca prima partea a excursiei pe SUP să o o faci împotriva vântului, pentru ca atunci când te întorci, și ești mai obosit, vântul să bată din spate și să te ajute să ajungi mai ușor la finiș.

4 – să nu ai greutata centrată pe placă. Pe SUP trebuie să stai în așa fel încât greutatea ta să fie pe mijloc, astfel încât nici vârful plăcii, dar nici spatele, să nu fie evident de mult ieșite din apă. Cu cât stai mai greșit pe placă cu atât văslești mai ineficient, iar direcția este mai greu de ținut.

5 – să nu știi cum să te urci înapoi pe placă. În cazul în care ai căzut, nu trebuie să te ții cu mâinile de placă, iar cu picioarele să te zbați pe dedesubtul ei. Ci trebuie să te împingi cu pieptul pe placă, iar apoi să aduci picioarele pe lataral.

6 – să privești în jos în loc de înainte. Asta poate provoca dezechilibru. Trebuie să privești înainte pentru a avea un echilibru cât mai bun.

7 – să cazi pe placă în loc de apă. Dacă cumva urmează să cazi, ideal este să nu te arunci cu genunchii pe placă, pentru că aceasta este dură și te vei lovi. De preferat este să cazi în apă, după care să te ridici.

8 – să ții padela diagonal și prea departe de placă. Ideal este să vâslești cu padela cât mai vertical în apă și cât mai apropiată de placă. În acest fel randamentul la vâslire este maxim, dar și direcția de mers este cât mai dreaptă.

9 – să folosești doar vârful padelei în apă, vâslind doar pe jumâtate. Ideal este să scufunzi complet padela în apă, pentru a disloca un volum cât mai mare. De asemenea, trebuie vâslit pe toată lungimea plăcii, din față până în spate și nu doar din dreptul tău spre spate.

10 – să ții padela inves și cu mâinile prea apropiate. Padela se ține cu curbura spre spate, pentru a disloca o cantitate cât mai mare de apă. De semenea mâinile nu se țin prea apropiate. Pentru a afla care este la tine distanța ideală între mâini, ține cu ambele maini padela deasupra capului, cu o mână pe mâner și una pe tijă, iar coatele trebuie să formeze unghi de 90 de grade. Aceea este poziția ideală în care trebuie să ții mâinile.

Adaugă comentariul tău
Abonează-te la newsletter-ul Ski&Bike
pentru noutăți și promoții!
Politica de returPolitica de livrareTermeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRANPC
Copyright 2024 bike-ski.ro. Toate drepturile rezervate.