Comandă telefonic 0772216411 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
General

Specialized prezintă Epic 2021, cea mai revouționară bicicletă de XC

Specialized Epic este o bicicletă full suspension foarte cunoscută, lansată încă din 2002

Specialized Epic este o bicicletă full suspension foarte cunoscută, lansată încă din 2002, pe care însă pedalezi ca pe un hardtail. De-a lungul anilor bicicleta a fost permanent îmbunătățită, iar pentru modelul 2021, producătorul american vine cu un design radical. Și nu e vorba de culorile folosite sau echipare, ci de geometria cadrului.


Specialized Epic 2021 are o geometrie și mai progresivă, suspensie adusă la zi și un cadru despre care ei spun că este și mai ușor, dar și mai rigid decât versiunile anterioare.


Construită cu scopul principal de a câștiga concursurile de cross country, noul Epic păstrează roțile 29er și suspensia de 100 mm. De asemenea rămâne și sistemul „Brain” de blocare automată a suspensiilor față-spate, care și acesta a fost îmbunătățit. Diferențele principale însă față de modelul anterior constau în geometria cadrului și poziționarea Brain-ului suspensiei spate.


Cadrul noului Epic devine în 2021 mai performant pe traseele dificile. În ultimii ani am văzut cum traseele de cross country au devenit din ce în ce mai dificile, mai tehnice și mai agresive. Pentru a le putea parcurge nu doar mai ușor ci și mai rapid, bicicletele au nevoie de o altă geometrie față de ce s-a folosit până acum, mai precis o geometrie îndreptată spre „trail”, cu unghiuri ale furcii și tijei de șa mai mici.


Aceste unghiuri, împreună cu alte modificări cheie aduse la geometria cadrului, fac ca bicicleta să fie mai stabilă pe un traseu abrupt și tehnic. Aici găsim practic “revoluția” noului Epic, în faptul că bicicleta de cross country folosește geometrie de trail.


Pe de altă parte sistemul Brain de blocare automată a suspensiilor, este și acesta modificat și îmbunătățit pentru modelul 2021. Brain este practic o valvă de inerție care se deschide automat atunci când bicicleta începe să traverseze teren accidentat. Asta înseamnă că și suspensia devine activă. În restul timpului suspensia este blocată, bicicleta devenind practic un hard-tail, rigid și peformant pe urcări și plat.


Modelul 2021 vede sistemul Brain instalat în cea mai din spate zonă posibilă a cadrului noului Epic. Această poziție permite valvei să reacționeze în cel mai potrivit mod la denivelările terenului.

Bicicletele Specialized sunt disponibile în magazinele noastre din Baia Mare și Satu Mare, dar și online la Bike-ski.ro.

Adaugă comentariul tău
Abonează-te la newsletter-ul Ski&Bike
pentru noutăți și promoții!
Politica de returPolitica de livrareTermeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRANPC
Copyright 2024 bike-ski.ro. Toate drepturile rezervate.