Comandă telefonic 0772216411 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
General

SKITRAB Trophy Borșa 2022, a ajuns la a 3a ediție!

La mijlocul lunii martie 2022, a avut loc o noua ediție a concursului de schi de tură SKITRAB Trophy Borșa 12-13 martie

La mijlocul lunii martie 2022, a avut loc o noua ediție a concursului de schi de tură SKITRAB Trophy Borșa 12-13 martie. Parcul Național Munții Rodnei, unde a avut loc concursul, este un hotar natural între două zone etnografice importante, Maramureş la nord şi Bistriţa la sud, cu vârfuri și creste care se ridică peste 2000 de metri altitudine. Este și locul unde a avut loc a 3a ediție a acestui concurs, munții Rodnei fiind una dintre cele mai preţioase şi spectaculoase părţi a Carpaților Orientali.


foto Liviu Ghitoc

Cu o suprafaţă de 47.152 ha şi o creastă principală, lungă de 50km, dominată de vârful Pietrosul – 2303 m la vest şi de Ineu – 2280 m la est, Parcul Naţional Munţii Rodnei este al doilea parc naţional din România. Si de data aceasta statiunea Borsa a fost gazda primitoare.


foto Liviu Ghitoc

Concurenții au explorat zona centrală a masivului, „Perdeaua înghețată” , înaltă de 80 metri a Cascadei Cailor, platoul Știol și lacul din care izvorăște Bistrița Aurie, căldarea Puzdrelor, cascadele Cimpoiasa şi Puzdrele, vârfurile Anieşul Mare, Laptelui, Galaţului, şaua şi vârful Gărgălău, sunt doar câteva din punctele pe care cele doua zile ale Trofeului Ski Trab 2021 le poate atinge.


foto Liviu Ghitoc

Sponsorul principal al concursului, marca italiană de schiuri de tură SKITRAB, are o istorie solidă, care începe încă din anul 1946 când, fondatorul brandului Giacomo Trabucchi, construiește prima sa pereche de schiuri, din lemn masiv, în Bormio, Italia. Mai autentic de-atât nici că se poate!

De-atunci, SKITRAB a evoluat necontenit, timp de 76 de ani, tehnologia ajungând azi la un nivel absolut fabulos,  schiurile beneficiind de o structură cu 14 straturi, miez realizat dintr-un mozaic complex de lemn și aramidă, amortizor de șocuri activ, acestea fiind doar câteva din tehnologiile de top folosite.

Participanții s-au bucurat nu doar de atmosfera de concurs și adrenalina specifică, dar și de frumusețea și sălbăticia muntelui. Dacă pentru cei mai buni dintre ei obținerea unui timp cât mai bun a contat, pentru majoritatea simpla plăcerea de a se bucura de munte, outdoor și sport a fost mai mult decât suficientă.

Rezultatele ediției a 3a SKITRAB Trophy Borșa 2022 pot fi regăsite pe pagina oficiala a evenimentului.

Adaugă comentariul tău
Abonează-te la newsletter-ul Ski&Bike
pentru noutăți și promoții!
Politica de returPolitica de livrareTermeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRANPC
Copyright 2024 bike-ski.ro. Toate drepturile rezervate.