Comandă telefonic 0772216411 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
General

Skitrab Test Camp Valea Prahovei 2020

Schiul de tură prinde teren din ce în ce mai mult în România

Schiul de tură prinde teren din ce în ce mai mult în România. Dacă în urmă cu doar câțiva ani nu auzeai prea multă lume vorbind despre schiul de tură, astăzi vedem pe munte iarna din ce în ce mai mulți pasionați care practică acest sport. Iar “senzația” este confirmată de numărul mare de poze pe care le vedem pe paginile de socializare, cu excursii reușite făcute pe schiurile de tură.

Dacă iarna trecută în 2019 am avut zăpadă din belșug, în 2020 condițiile nu au mai fost la fel de optime. Cu toate astea nu am observat o scădere semnificativă a turelor făcute pe schiuri la munte. Dacă chiar îți doreai să ajungi sus, cu siguranță reaușeai, chiar dacă nu o făceai pe zăpada ideală.

În perioada 8-9 februarie 2020, împreună cu ghidul montan Ciprian Lolu, am organizat pe Valea Prahovei, la Azuga și Poiana Brașov, un Test Camp pentru schiurile de tură Skitrab. Am dorit astfel să oferim publicului șansa de a încerca diferite modele ale schiurilor SkiTrab. Cei care le-au încercat au fost în măsură să observe diferențele dintre ele, nu doar în privința greutății ci mai ales cum se simt pe diferitele tipuri de zăpadă.

Unul dintre cei care au testat a fost și Justin Ionescu – președintele Federației Române de Alpinism și Escaladă, care a încercat schiurile SkiTrab Sintesi. Iată care a fost parerea lui legată de cum se mișcă aceste schiuri, pe și pe lângă pârtie.

„În weekendul care tocmai a trecut, am participat la o amplă acțiune de promovare a practicării Schi-Alpinismului/ Schiului de Tură, organizată de prietenul meu salvator montan și amasador Ski Trab Ciprian Lolu la Azuga. Sâmbătă a avut loc un test al ultimelor modele ale faimoasei firme de echipament de skitouring Ski Trab. Duminică în schimb, a fost programată o tură de schi-alpinism în Poiana Braşov.

La recomandarea lui Cipi, în ambele zile am testat în diferite condiții de on și offpiste modelul Sintesi, al cărui fan nu eram, dar nici nu-l testasem până acum. Evident, când pornești cu prejudecăți, tot cauți nod în papură, dar chiar din primele pante urcate, mi-am dat seama că greutatea un pic mai mare a schiului față de modelul mai ușor Magico este insesizabilă.

Surpriza mare a fost stabilitatea foarte bună și lipsa vibrațiilor în teren cu gheață sau crustă tare, acolo unde au mari probleme schiurile de tură ușoare. În zăpada pulver din afara pârtiei, dimensiunea de 85 sub talpa bocancului îți oferă o plăcută senzație de plutire.

Obiceiul bun de a folosi gelurile energizante MySpring din ultima expediție l-am continuat și pot spune că m-am bucurat de un boost de energie atunci când foamea și oboseala îmi umbreau plăcerea de a mă afla într-o ambianță extraordinară”

Schiurile Skitrab Sintesi sunt disponibile în magazinul nostru în variantele 6.0 și 7.0 la prețurile de 2.360 Lei, respectiv 2.330 Lei. Însă țineți aproape întrucât reducerile de preț apar periodic.

Adaugă comentariul tău
Abonează-te la newsletter-ul Ski&Bike
pentru noutăți și promoții!
Politica de returPolitica de livrareTermeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRANPC
Copyright 2024 bike-ski.ro. Toate drepturile rezervate.