Comandă telefonic 0772216411 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
General

Securitate pe munte – istoria ARVA

De peste 30 de ani ARVA – Made in France, s-a distins prin echipamentul de top pentru securitatea pe zăpadă si salvarea din avalanşă

De peste 30 de ani ARVA – Made in France, s-a distins prin echipamentul de top pentru securitatea pe zăpadă si salvarea din avalanşă. Liderul producătorilor de transceivere pentru avalanşă dedicate amatorilor este azi un brand care oferă întreaga gamă de transceivere, lopeţi, sonde, rucsacuri, protecţii pentru spate şi accesorii.

Arva este într-o permanentă căutare a performanţei şi fiabilităţii, concentrându-se pe inovaţie. Compania se află în strânsă legătură cu salvamontul, iar împreună dezvoltă produse şi specificaţii care pot salva vieţi, aşa cum este şi funcţia „Stand by”, introdusă la cele mai noi transceivere Arva.

Într-o lume globalizată unde cu greu mai poţi afla unde a fost fabricat sau proiectat un produs, despre Arva putem spune cu siguranţă că ştim aceste informaţii. Arva este produs în Franţa de peste 20 de ani, iar atingerea unei asemenea performanţe a produselor fabricate presupune o colaborare foarte strânsă între cercetare, dezvoltare, teste în natură şi producţie.

Faptul că Arva se află în apropierea fabricilor care produc componentele necesare, fac ca tehnologia folosită să fie uşor modificată la nevoie. În plus faţă de respectul pentru natură şi condiţiile de muncă, esenţa stă în detalii, iar calitatea produselor Arva confirmă acest lucru.

 

1985 – 2015 – 30 de ani de securitate pe zăpadă

Au trecut 30 de ani de când Arva a lansat primul său transceiver, ARVA 4000. La acea vreme schiul de tură nu exista, schiurile erau înguste, iar sporturile de iarnă nu erau la nivelul la care au ajuns azi. La acea vreme securitatea pe zăpadă deja făcea parte din pasiunea celor de la Arva, iar lansarea acestui transceiver a marcat începutul unei lungi poveşti de familie. 30 de ani mai târziu acea pasiune este intactă.

 

1985 – ARVA 4000

În 1985 Arva a lansat ARVA 4000, primul transceiver francez. Cu o rază de acţiune de 20 metri, această baliză analogică avea o singură antena şi nu avea ecran. Era gândită să fie folosită de profesionişti care la randul lor aveau nevoie de training pentru a o folosi. Între timp tehnologia a avansat, insă ideea care conta cel mai mult era simplificarea interfaţei cu utilizatorul.

 

1998 – ARVA 9000

În 1998 Arva a lansat modelul 9000 care a marcat un punct de cotitură. Această generaţie nouă de balize oferea informaţii privind direcţia şi distanţa plus semnale acustice, toate simplificând mult căutarea victimei în zăpadă. Era începutul transceiverelor digitale. Chiar dacă şi acest model era departe de performanţele produselor de azi, Arva 9000 a însemnat un pas mare spre evoluţia balizelor moderne. 

Adaugă comentariul tău
Abonează-te la newsletter-ul Ski&Bike
pentru noutăți și promoții!
Politica de returPolitica de livrareTermeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRANPC
Copyright 2024 bike-ski.ro. Toate drepturile rezervate.