Comandă telefonic 0772216411 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
General

Pe biciclete spre satul părăsit Ticera din Apuseni

Nu este greu să descoperi în România locuri frumoase pe care să le vizitezi, fie la pas, fie pe bicicletă

Nu este greu să descoperi în România locuri frumoase pe care să le vizitezi, fie la pas, fie pe bicicletă. “ Zona montană a României e bogată în multe cătune cu case răsfirate pe pante domoale și verzi unde se mai vede cîte-o căpiță de fân din loc în loc”, spun redactorii de la AmazingRomania.net, care au povestit de curând despre această zonă.

Unul din cele mai bogate sate din Munţii Apuseni, Ticera, a fost părăsit de locuitorii săi, după ce biserica a fost trăsnită şi transformată în scrum. Aparent oamenii au fost foarte speriați pentru că au plecat cu toții în grabă, lăsând uşile caselor descuiate şi perdelele fluturând în ferestre.

Pentru a ajunge în zonă parcurgi drumul național DN 74 Brad – Alba Iulia, după care cotești pe  drumul județean DJ742B Dragu-Brad, Ticera, Băi, Groșuri. La curba unde drumul o ia la stânga spre Dragu – Brad, pot fi lăsate mașinile, de aici continuând cu bicicleta. Traseul are o lungime de 22 km și poate fi parcurs în aproximativ 7 ore, dacă ritmul de pedalare este relaxat și include multe pauze.

Articolul a fost publicat în original pe AmazingRomania și poate fi citit în întregime aici.

Adaugă comentariul tău
Abonează-te la newsletter-ul Ski&Bike
pentru noutăți și promoții!
Politica de returPolitica de livrareTermeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRANPC
Copyright 2024 bike-ski.ro. Toate drepturile rezervate.