Comandă telefonic 0772216411 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
General

Cum întrețin corect pieile de focă la schiul de tură

Schiul de tură a cam fost neglijat în România, dar se pare că acest sport de iarnă recuperează rapid teren

Schiul de tură a cam fost neglijat în România, dar se pare că acest sport de iarnă recuperează rapid teren. Ce trebuie știut însă este că echipamentul de schi, la fel ca orice alt echipament folosit mai intens, are nevoie de întreținere periodică pentru a funcționa la capacitate maximă și pentru a-ți oferi plăcere totală pe munte.

Colltex Elveția a ținut tot timpul o legătură strânsă cu atleții de top, făcând schimb de experiență permanentă cu ei. Aceștia oferă informații importante, ajutând la îmbunătățirea produselor.

Spre exemplu, pentru a preveni pe cât posibil acumularea de gheață pe suprafața pieilor, mai ales atunci când este extrem e frig, recomandăm tratarea regulată a pieilor cu ceara colltex Skin + Ski sau colltex Eco SkinProof. Ambele produse au fost dezvoltate de colltex și gândite special pentru a satisface nevoile sportive ale skiorilor pe munte. Aceste produse îmbunătățesc semnificativ proprietățile de alunecare a pieilor de focă.

Acum, la început de sezon, dacă cumva vechile piei de focă sunt uzate și ești pregătit să iei o pereche nouă, te poți orienta spre setul Colltex care include foarte multe: o pereche de skin-uri violet PDG Race, o pereche de skinuri 100% Mohair Race, 1 x Ceară Universală Express, 1 x Eco-Skinproof, 1 x Bandă pentru cap. Este un pachet complet și complex și care te scutește de alte căutări.

Când pășești cu schiurile asigură-te că aluneci cât mai perfect și pe cât posibil NU ridica schiul de pe zăpadă. În schimb glisează-l. Această mișcare reduce riscul de acumulare a zăpezii sau de înghețare a pieilor. Temperaturile foarte scăzute, pielie înghețate și schiurile reci pot afecta proprietățile adezivului cu care pieile de focă sunt lipite de schi. Din acest motiv în timpul turei trebuie să verifici periodic dacă pieile sunt bine lipite și la nevoie, să aplici un strat nou de ceară.

Foarte important: NICIODATĂ nu instala pielie de focă într-o încăpare caldă, pe schiuri reci aduse de afară, întrucât condensul format pe talpă va afecta proprietățile adezivului.

Adaugă comentariul tău
Abonează-te la newsletter-ul Ski&Bike
pentru noutăți și promoții!
Politica de returPolitica de livrareTermeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRANPC
Copyright 2024 bike-ski.ro. Toate drepturile rezervate.