Comandă telefonic 0772216411 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
General

Airbag vs. transceiver – pe care l-ai alege?

Transceiverele electronice pentru avalanșe au început să apară pe piață prin 1971, acum aproape jumătate de secol

Transceiverele electronice pentru avalanșe au început să apară pe piață prin 1971, acum aproape jumătate de secol. De atunci, aceste dispozitive electronice au salvat vieți însă n-au reprezentat cu adevărat “leacul” pe care l-am sperat să fie. Adevărul este că utilizarea transceiverului reprezintă doar o fracțiune din lupta pentru salvarea din avalanșă a unei victime. Indiferent cât de compelx este ecranul dispozitivului și câte antene are, transceiverul nu va preveni trauma și nu va săpa în locul tău după prietenul tau. Iar săpatul în zăpadă durează mult mai mult decât crede lumea.

Aici intră în scenă rucsacul cu airbag. Acesta, pe lângă faptul că îți transportă lucrurile din tură, are un rol vital în salvarea vieții prin prevenirea îngropării în zăpadă în cazul unei avalanșe. La fel ca transceiverul și aceste rucscuri au dovedit că sunt eficiente însă nici ele nu sunt infailibile. Spre exemplu nu te ajută dacă ești „măturat” într-o crevasă. Mai mult chiar, nu sunt rare situațiile când s-a raportat că sistemul de umflare nu a funcționat, fie din cauza unei defecțiuni mecanice sau a nepriceperii utilizatorului.

Ținând acum cont de cele spuse mai sus, ideal ar fi să ieși la tură având la tine ambele dispozitive – transceiverul și rucsacul cu airbag. Însă cum acestea nu sunt chiar cele mai ieftine device-uri de pe piață, pe care l-ai alege dacă bugetul ți-ar permite să cumperi doar unul?


Lasă un comentariu la sondajul nostru pe acest subiect de pe Facebook.

Adaugă comentariul tău
Abonează-te la newsletter-ul Ski&Bike
pentru noutăți și promoții!
Politica de returPolitica de livrareTermeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRANPC
Copyright 2024 bike-ski.ro. Toate drepturile rezervate.