Comandă telefonic 0772216411 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută

Traseu de bicicleta în Munții Măcin

În ciuda altitudinilor mici pe care munții Măcin le au în general, există aici trasee veritabile de bicicletă și drumeție. Nu degeaba, în fiecare primăvară se ține aici concursul de mtb și trail run Măcin Mountain Fun. Însă poți pedala nu doar când este concursul ci cu orice altă ocazie, când ești în zonă. Ce trebuie să știi însă este că e de preferat să fie nu mai târziu de finalul primăverii din două motive: iarba este încă verde, iar temperaturile încă nu sunt sufocante.

Tura de față are o lungime de 33 km și aproape 700 m diferență de nivel. Este practic tura scurtă de la concurs. Startul îl avem din campingul din zona Pietrele Mariei, însă dacă nu ești aici cu ocazia concursului, când campingul este animat, poți porni din localitatea Greci, aflată în apropiere, unde te și poți caza.

Cel mai de apreciat aspect la această tură de bicicletă este că aproximativ 70% din traseu este la umbră. Este un mare avantaj, dacă ținem cont de temperaturile mari care sunt în Măcin de obicei. Mai puțin umbros este, practic, finalul traseului, partea de platou, când drumul merge paralel cu pădurea și nu prin pădure. Însă aici suntem practic pe coborâre, înapoi spre Greci.

Tura se încheie când ajungem înapoi în sat, la asfalt. Dacă ne simțim epuizați, ne putem opri în centru pentru hidratare și chiar să și mâncăm ceva. Dacă dorești să parcurgi acest traseu, poți downloada track-ul gps de aici.

Adaugă comentariul tău
Abonează-te la newsletter-ul Ski&Bike
pentru noutăți și promoții!
Politica de returPolitica de livrareTermeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRANPC
Copyright 2024 bike-ski.ro. Toate drepturile rezervate.