Comandă telefonic 0772216411 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
General

Trasee pentru cursieră în Oltenia de sub Munte

De ceva timp au început să fie asfaltate din ce in ce mai multe drumuri alpine, de cele mai multe ori drumuri mici, cu o singură bandă, cu trafic redus, foarte asemănătoare cu ce vedem pe afară. Pitorești și mici, dar care urcă pănă sus.

“Zona Olteniei de sub Munte se încadrează perfect”, spune Horațiu Câmpian, care a pedalat pe câteva dintre aceste drumuri. „Cu ocazia unui mic sejur în zonă am descoperit destul de multe drumuri noi asfaltate, drumuri în curs de asfaltare dar și drumuri vechi ce aveau asfalt prost iar acum sunt aproape impecabile. Așa că nu ezitați să vă petreceți în zonă un weekend prelungit pe roți înguste, merită!”

Se poate porni din Băile Govora, o localitate liniștită unde nu dai greși dacă te duci să-ți petreci măcar o parte din concediu, dacă nu chiar tot. „Extrem de aproape de multe drumuri interesante, atât de cursieră cât și de MTB. Eu o recomand mai ales datorită lipsei totale a agitației, fiind retrasă într-un fund de vale pe unde nu trece nimeni în tranzit”, spune Horațiu.

Desigur, poți începe cu Transalpina, întotdeauna la îndemână și o provocare pentru orice ciclist. Dar mai sunt și alte opțiuni. „O altă serie de drumuri asfaltate continuă în aceiași idee din Costești peste picioare spre Bărbătești (aici există cam 2 km încă neasfaltați, dar se pot parcurge cu atenție), apoi spre Dobriceni, Neghinești și în final spre Vlăduceni, în șoseaua dintre Rm. Vâlcea și Băile Olănești”, precizează Horațiu.

Articolul a fost publicat în original în revista Freerider.ro și poate fi citit în întregime aici.

Adaugă comentariul tău
Abonează-te la newsletter-ul Ski&Bike
pentru noutăți și promoții!
Politica de returPolitica de livrareTermeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRANPC
Copyright 2024 bike-ski.ro. Toate drepturile rezervate.