Comandă telefonic 0772216411 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută

Ski de tură în Bucegi – Drumul Grănicerilor

Munții Bucegi sunt brăzdați de trasee turistice. Vara sunt de vis, pitorești și, în cea mai mare parte, accesibile, dacă și condiția ta fizică este cel puțin medie. Însă iarna, o parte din aceste trasee pot fi parcurse și pe schiuri de tură.

Munții Bucegi sunt brăzdați de trasee turistice. Vara sunt de vis, pitorești și, în cea mai mare parte, accesibile, dacă și condiția ta fizică este cel puțin medie. Însă iarna, o parte din aceste trasee pot fi parcurse și pe schiuri de tură. Nu toate, din cauza porțiunilor tehnice și, mai ales, a avalanșelor.

Un traseu care poate fi parcurs, după ce te-ai asigurat, consultându-te cu salvamontul, că pericolul de avalanșă este redus, este tura care pornește de pe platoul Padina, unde poți ajunge cu mașina. De aici pornești spre hotel Peștera, stația de telecabină Peștera și, mai departe, vârful Omu, dar la prima intersecție faci stânga, direcția Cascada Doamnele, pe triunghi roșu. Însă o dată ajuns la intersecția cu Drumul Grănicerilor, vom continua pe acesta, la stânga și nu pe marcaj, urmând valea la deal.

Drumul Grănicerilor ne va duce spre cele două stâne pe lângă care trecem în urcare, apoi tot mai sus până ne intersectăm cu traseul bandă roșie, care vine dinspre vârful Omu și refugiul Bătrâna și continuă spre șaua și refugiul Strunga. Vom face stânga aici și continuăm în urcare ușoară încă aproximativ 500 m, până în cel mai înalt punct al traseului, aproape 2.100 m. De aici avem doar la vale, până în șaua Strunga și, de asemenea, în continuare.

Ajunși la refugiul Strunga, urmează coborâre mai accentuată, până înapoi la cabana Padina și platoul Padina, încheind astfel bucla de aproximativ 15 km. Timpul de deplasare pentru această tură este de aproximativ 6 ore, din care în jur de 3 timp de mișcare. Diferența de nivel este de până în 700 m. Traseul poate fi analizat mai în detaliu și downloadat de aici.

Adaugă comentariul tău
Abonează-te la newsletter-ul Ski&Bike
pentru noutăți și promoții!
Politica de returPolitica de livrareTermeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRANPC
Copyright 2024 bike-ski.ro. Toate drepturile rezervate.