Comandă telefonic 0772216411 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută

Proaspăt lansatul ARVA Neo BT Pro a fost testat de Adventure.com, unde a făcut impresie foarte bună

Transceiverul este vital de avut la tine când pleci într-o tură de schi de tură. În cazul unei avalanșe și în cazul în care ești prins/ă în avalanșă, colegii de tură au șanse mari să te salveze din avalanșă, daca ai un transceiver asupra ta. La rându

Transceiverul este vital de avut la tine când pleci într-o tură de schi de tură. În cazul unei avalanșe și în cazul în care ești prins/ă în avalanșă, colegii de tură au șanse mari să te salveze din avalanșă, daca ai un transceiver asupra ta. La rândul tău, în cazul unui astfel de incident pe munte, cu ajutorul transceiverului tău, ai șanse mari să găsești în zăpadă colegul de tură care a fost acoperit de avalanșă. Iar cu cât tranceiverul este mai performant, cu atât mai repede se vor mișca lucrurile în teren.

Unul dintre cele mai recente și performante transceivere de pe piață este noul ARVA Neo BT Pro. Acesta, în afară de funcțiile clasice, acum mult îmbunătățite, dispune și de conexiune BT pentru a-l putea conecta la telefon.

“Unul dintre cele mai versatile și capabile balize de pe piață, ARVA Neo BT Pro, este perfect pentru profesioniști, dar perfect funcțional și în mâinile exploratorilor cu mai puțina experiență, care se aventurează în zone cu potențial de avalanșă”, spune Berne Broudy, redactor la revista Adventure, care a testat recent noul transceiver.

Noul Arva dispune de ambele moduri de funcționare, analog și digital și de rază de acțiune mare și foarte mare în funcție de modul în care lucrează. „Acolo unde sunt interferențe electrice, transceiverul îți arată asta”, spune Broudy.

Funcțiile de bază sunt prezente aici, cum ar fi revenirea automată la modul „transmite” dacă dispozitivul detectează o a doua avalanșă, sau modul „standby”, atunci când salvatorul sapă sau sondează zăpada. De asemenea are modul „autotestare”, dar și „group check”, care este simplu de folosit.

„Când exersam, puteam scrolla între până la patru victime îngropate, trancieverul avertizându-mă dacă sunt mai mult de patru victime de care trebuie să mă ocup”, precizează Broudy în timp ce testa transceiverul. „Dacă porneam în direcția greșită sau amețeam grila de căutare, transceiverul mă atenționa”.

Recenzia a fost publicată în original în revista Advnture.com și poate fi citită în întregime aici. Noul ARVA Neo BT Pro are prețul de 1.650 lei și este disponibil în magazinul nostru din Baia Mare sau online pe Bike-ski.ro.

Adaugă comentariul tău
Abonează-te la newsletter-ul Ski&Bike
pentru noutăți și promoții!
Politica de returPolitica de livrareTermeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRANPC
Copyright 2024 bike-ski.ro. Toate drepturile rezervate.