Comandă telefonic 0772216411 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
General

Întrebări frecvente despre pieile de focă – Partea 3

Ultima parte din seria noastră de trei articole despre pielie de focă este publicată mai jos. 

Ultima parte din seria noastră de trei articole despre pielie de focă este publicată mai jos. Până acum am discutat despre întreținerea pieilor colltex în partea întâi și partea a 2a, iar în acest material concluzionăm în privința celor mai bune metode prin care pieile de focă își păstrează specificațiile cât mai mult în timp.

 

9/13 – Unde pot arunca vechile piei de focă?

Pieile colltex sunt complet “bio”, la fabricația lor folosindu-se doar materiale prietenoase cu mediul. Așadar le poți arunca la orice tip de gunoi dorești – umed sau reciclabile.

 

10/13 – Poți reacoperi orice suprafață tratată cu adeziv aplicat la cald?

Da, însă sunt câteva asepecte la care trebuie să fii atent. În cazul suprafețelor foarte murdare, mai întâi trebuie îndepărtat adezivul vechi cu ajutorul unui kit de lipit și spatulă. Apoi alege produsul preferat pentru reaplicare: adezivul „hotmelt” din tub sau banda „hotmelt” pentru o reînoire totală. Însă este obligatoriu să folosești doar produse colltex pentru că sunt toate gândite să lucreze bine împreună. Cel mai bun rezultat îl obții doar când folosești produse compatibile. Pentru reparații rapide pe traseu, folosește sprayul Quickspray sau Quicktex. 
Atenție! Aceste produse nu sunt compatibile cu Combin și Clariden.

 

11/13 – DIY: refacerea stratului adeziv pentru pieile Clariden

Pieile colltex Clariden nu doar că oferă specificații senzaționale, dar le poți reface singur stratul adeziv. Ușor, rapid și fără a folosi căldura. O adevarată premieră de la colltex. Pentru a aplica noul strat adeziv, ai nevoie doar de banda specială acrilată.

 

12/13 – Pot reface eu stratul adeziv pentru pieile Combin?

Pieile Combin pot fi ușor refăcute, la fel ca la orice piei colltex. Vei avea însă nevoie de adezivul siliconic special colltex pe care îl găsești la distribuitorii colltex. Același adeziv este potrivit și pentru a repara zone care nu se mai lipesc. Înainte de aplicarea noului strat adeziv asigură-te că ai curățat orice murdarie. După ce ai aplicat un strat subțire, periază și lasă-l la uscat pentru 6-8 ore.

 

13/13 – Cum mă pot proteja împotriva riscurilor?

„Siguranță înainte de toate”, este principiul care stă la baza fabricației produselor colltex. Compania face tot posibulul pentru a oferi cel mai înalt nivel de siguranță. Cu toate astea chiar și cel mai bun produs va performa la maxim doar dacă este folosit corect și întreținut. Pieile de focă îți permit să ai acces la zone potențial periculoase, din acest motiv este bine să eviți ariile predispunse la avalanșe. Poate fi dificil să evaluezi corect aceste riscuri, chiar și pentru schiorii experimentați. Cel mai bine este să obții toate informațiile privind vremea și starea zăpezii înainte de a pleca în tură.

Adaugă comentariul tău
Abonează-te la newsletter-ul Ski&Bike
pentru noutăți și promoții!
Politica de returPolitica de livrareTermeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRANPC
Copyright 2024 bike-ski.ro. Toate drepturile rezervate.