Comandă telefonic 0772216411 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută

Colltex Extreme 100 Mohair, pieile de focă pentru schi de tură extrem!

Extreme 100 Mohair sunt pieile de focă de nivel “premium”, de la producătorul elvețian Colltex. Acesta are peste 40 de ani de experiență în producerea de piei de cea mai bună calitate.

Extreme 100 Mohair sunt pieile de focă de nivel “premium”, de la producătorul elvețian Colltex. Acesta are peste 40 de ani de experiență în producerea de piei de cea mai bună calitate.

Mohairul este o fibră naturală, o lână tunsă de pe caprele de Angola, care vine cu o serie întreagă de calități atunci când este folosită la producerea de „piei de focă” pentru schiul de tură. Acestea sunt ușoare, oferă aderență bună și foarte puțina frecare la urcare. Se spune că are cu până la 20% mai puțină frecare, la deal, în comparație cu pieile sintetice.

Redactorii de la Backcountry Skiing Canada au testat pieile de focă Colltex Extreme 100 Mohair, iar rezultatele au fost excelente.

Colltex Extreme este disponibilă în mai multe variante de lățime. Prinderea față este în așa fel gândită încât să fie compatibilă cu multe tipuri de schiuri. În spate, prinderea se face cu un sistem „Camlock”, atașat din fabrică cu un adeziv puternic. Reglajul se face prin mișcarea longitudinală de-a lungul unei curelușe, pentru a se potrivi cu lungimea schiului.

Pieile de foca Colltex Extreme folosesc un nou adeziv anorganic denumit CT40, despre care Colltex spune că funcționează bine de la -50 la +50 grade, fiind și ușor de curățat la nevoie. Adezivul este mai subțire și mai puțin predispus la a face cute.

„Pe urcări caracteristicile generale au fost excelente”, mărturisesc redactorii de la Backcountry Skiing Canada. „Auzisem că pieile sintetice oferă performanță mai bună pe urcare, dar cu acestea nu prea am avut probleme”.

Și legat de adezivul folosit, redactorii au fost mulțumiți. „Adezivul este și el „extrem”. Se lipește și se dezlipește ușor, iar pe zonele cu zăpadă udă sau foarte rece, nu am avut probleme cu desprinderea. Impresionant”.

Recenzia a fost publicată în original în revista Backcountry Skiing Canada și poate fi citită în original aici. Pieile de focă elvețiene Colltex sunt disponibile la Ski&Bike Centre în diferite modele și variante, de la rolă la piei deja tăiate.

Adaugă comentariul tău
Abonează-te la newsletter-ul Ski&Bike
pentru noutăți și promoții!
Politica de returPolitica de livrareTermeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRANPC
Copyright 2024 bike-ski.ro. Toate drepturile rezervate.