Comandă telefonic 0772216411 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută

Acumularea zăpezii pe piei la schiul de tură

În funcție de tipul zăpezii și condițiile meteo te poți aștepta ca zăpada să înceapă să se lipească de pieile de focă. Regula este că în grup nu toți membri vor fi afectați la fel. De multe ori vina este pusă pe seama pieilor de foca însă în realitat

În funcție de tipul zăpezii și condițiile meteo te poți aștepta ca zăpada să înceapă să se lipească de pieile de focă. Regula este că în grup nu toți membri vor fi afectați la fel. De multe ori vina este pusă pe seama pieilor de foca însă în realitate rar este așa.

 

De ce apar acumulările de zăpadă?

 

Motivele variază. Cauza cea mai des întâlnită este trecerea de la zăpadă umedă la zăpada rece și uscată. Această mișcare face ca zăpada să înghețe pe zonele umede ale pieilor. Cu toate astea este posibil ca primul schior, care deschide poteca, să nu fie afectat, în timp ce următorul să fie. În acest caz explicația poate fi că un strat subțire de apă s-a format pe zăpadă din cauza condițiilor mai calde, apă absorbită apoi de al 2lea schior. Sunt însă multe alte condiții și combinații de temperatură și zăpada care pot duce la acumularea de zăpadă pe piei. Nu în ultimul rând întreținerea pieilor contează și ea cât și tehnica cu care înaintezi și traseul ales, toate joacă un rol important.

 

Cum putem preveni acumularea de zăpada pe piei?

 

Impermeabilizarea periodică a pieilor de focă este importantă. Pentru a face asta lipește pieile de schi, prevenind astfel soluția de impermeabilizare să ajungă în contact cu adezivul pieilor. De asemenea este recomandat ca pieile să fie imediat presate cu ceara solida, întotdeauna în direcția naturala a firelor. Când ești în tura, poți evita acumularea zapezii urmărind urma din fata și încercând, pe cat posibil, sa nu ridici schiurile de pe zăpada. Când deschizi poteca, alege terenul în așa fel încât diferența de temperatura să fie cat mai mica, spre exemplu treceri dese de la umbra la soare și invers.

 

Ce pot face daca mi se acumuleaza zăpada pe piei în timpul turei?

 

Îndepărtează zăpada și freaca marginile pieilor pentru a deveni cat mai uscate cu putinta. Un prosop vechi de bucătărie poate fi unealta perfecta. Apoi aplica un strat de ceară în direcția firelor de foca.

Adaugă comentariul tău
Abonează-te la newsletter-ul Ski&Bike
pentru noutăți și promoții!
Politica de returPolitica de livrareTermeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRANPC
Copyright 2024 bike-ski.ro. Toate drepturile rezervate.