Comandă telefonic 0772216411 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută

90.000 km pentru biciclete pe 17 rute în Europa – EUROVELO!

În fiecare an rețeaua de trasee de cicloturism pentru bicicletă EuroVelo, salută mii de cicliști și bicicliști care doresc să pedaleze de-a lungul și de-a latul Europei. Rețeaua este alcătuită din 17 rute de lungă distanță care conectează și unesc în

În fiecare an rețeaua de trasee de cicloturism pentru bicicletă EuroVelo, salută mii de cicliști și bicicliști care doresc să pedaleze de-a lungul și de-a latul Europei.

Rețeaua este alcătuită din 17 rute de lungă distanță care conectează și unesc întregul continent European. Traseele sunt folosite de turiști, dar și de localnici, în deplasările lor zilnice la cumpărături, la lucru sau recreere. Cele 17 rute însumează nu mai puțin de 90.000 km, distanțe ce pot fi pedalate pe orice tip de bicicletă, de la cele speciale pentru trekking, la cele de oraș, gravel, mtb și, desigur electrice. Majoritatea rutelor din vestul Europei sunt asfaltate, fiind prietenoase cu bicicletele electrice, stațiile de încărcare fiind prezente la intervale regulate.

Traseele de cicloturism EuroVelo au fost create din dorința de a oferi turism de înaltă calitate într-un mod ecologic și sustenabil. Vizitând Europa pe bicicletă o faci fără să poluezi. Dacă o faci pe bicicletă electrică, mare parte din curentul electric folosit la încărcarea bateriei este obținut din surse regenerabile.

Dintre cele mai cunoscute, populare și apreciate rute este Eurovelo 6 – De la Atlantic la Marea Neagră. Este un traseu care merge și de-a lungul Dunării, pentru mare parte din timp, fiind deosebit de pitoresc. Eurovelo 6 continuă și în România, trecând și prin Delta Dunării și terminându-se la Constanța. De reținut că dacă în majoritatea țărilor din vestul Europei, traseul Eurovelo 6 se desfășoară pe piste special construite pentru bicicletă, în România ruta Eurovelo 6 merge de-a lungul drumurilor publice.

În România mai avem un traseu, mai precis Eurovelo 13 – Traseul Cortinei de Fier, care începe tocmai din nord, din Finlanda și se încheie în sud, în Bulgaria. România este tranzitată doar parțial, în zona orașelor Orșova, Turnu Severin.

Adaugă comentariul tău
Abonează-te la newsletter-ul Ski&Bike
pentru noutăți și promoții!
Politica de returPolitica de livrareTermeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRANPC
Copyright 2024 bike-ski.ro. Toate drepturile rezervate.