Comandă telefonic 0772216411 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
General

10 sfaturi pentru pieile de focă

La schiul de tură pieile de focă sunt la fel de importante ca orice altă parte din echipamentul specific

La schiul de tură pieile de focă sunt la fel de importante ca orice altă parte din echipamentul specific. Totuși, pieile de focă sunt mai speciale, iar pentru a le putea folosi la capacitatea lor maximă iată 10 sfaturi despre cum să folosești eficient pieile Colltex și în general orice piei de focă.

 

 

1 Atașarea

Înaintea lipirii pe schiuri a pieilor, usucă talpa schiurilor apoi lipește-le pe talpă și presează-le cât mai bine apăsând cu o bucată de ceară în direcția firelor de material.

 

2 Tehnica mersului

Trage schiul de-a lungul urmelor și încearcă să nu-l ridici de pe zăpadă. Vârful clăparilor ar trebui să fie tot timpul în contact cu zăpada. În acest fel pieile de focă alunecă cel mai eficient, iar depunerea de zăpadă pe ele este redusă la minim. De asemenea, este și mai ușor, economisind astfel energie.

 

3 Alunecarea

Evită să aluneci la vale, când urci ceva abrupt, prin a-ți plasa greutatea pe spate, pe călcâie. În acest fel greutatea ta stă pe întreaga lungime a schiului, respectiv a pieilor de focă, aderența pe zăpadă fiind în acest fel, maximă.

 

4 Lungimea pasului

Fă pași scurți atunci când urci pe munte abrupt. În acest fel centrul tău de greutate va fi mai bine echilibrat deasupra schiului, iar întreaga ta postură mai stabilă.

 

5 Acumularea de zăpadă

Trecerea de la zăpadă umedă la uscată poate cauza acumularea de zăpadă pe pieile de focă. Răzuiește zăpada lipită și șterge pieile cu o cârpă. Ceruiește pieile în direcția firului.

 

6 Coborâri scurte

Când schiezi la vale cu pieile atașate, închide legăturile în spate, pentru a preveni căzăturile accidentale. Ai grijă însă că dacă mergi mult la vale, pe zăpadă înghețată, pieile se vor uza mai repede.

 

7 Scoaterea pieilor pe vânt puternic

Ca să scoți pieile mai ușor de pe schiuri, când vântul bate tare, pune schiurile pe sol, cu legăturile în jos, pliază jumătatea din spate a pieilor, atașează plasa de protecție, apoi lipește și cealaltă jumătate a pieilor. O alternativă este să folosești “ciorapul” Colltex pro-skin sock.

 

8 Lipiri și dezlipiri repetate

De-a lungul unei coborâri, împăturește pieile și pune-le la piept, în buzunarele speciale ale jachetei, sau pe dedesubt. Căldura corpului tău face ca pieile să se răcească mai puțin, păstrându-și astfel proprietățile aderente.

 

9 Pieile nu se mai lipesc

De-a lungul unei zile întregi de schiat, este posibil să trebuiască să atașezi și detașezi de mai multe ori pieile de focă de pe schiuri. În timp, acest lucru poate duce la pierderea, în parte sau complet, a proprietăților adezive. Pentru a reactiva lipiciul, unește părțile adezive ale pieilor. Acest proces reactivează proprietățile adezivului aplicat la cald. Sau folosește sprayul Colltex Quick-Tex cu adeziv sau foliile Colltex Quick-Tex, care ajută indiferent de marca sau tipul pieilor de focă.

 

10 Întreținerea pieilor de focă

După ce ai terminat tura, usucă pieile, verifică-le adezivul și impermeabilizează-le lateralele. Cu cât ai mai multă grijă de pieile tale de focă, cu atât mai mult vor rezista în timp și cu atât mai performante vor fi în teren.

Adaugă comentariul tău
Abonează-te la newsletter-ul Ski&Bike
pentru noutăți și promoții!
Politica de returPolitica de livrareTermeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRANPC
Copyright 2024 bike-ski.ro. Toate drepturile rezervate.