Comandă telefonic 0772216411 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
General

Totul despre ARVA Reactor – rucsacurile cu airbag

Cel mai ușor, mai compact și mai performant rucsac cu airbag dual de pe piață este Arva REACTOR

Cel mai ușor, mai compact și mai performant rucsac cu airbag dual de pe piață este Arva REACTOR

În ultimii 15 ani, folosindu-și propria echipă de experți și parteneri, ARVA a jucat un rol important în dezvoltarea și fabricarea sistemelor de airbag pentru avalanșă, potrivit pentru o sesiune de ski de tura.


Studiind și aplicând sute de rapoarte ale accidentelor reale, ARVA a decis că cel mai bine este să dezvolte propriul sistem de securitate pentru acest domeniu. După doi ani de cercetări ARVA lansează unul dintre cele mai ușoare, funcționale și de încredere sisteme cu airbag dual de pe piață.

Ce este rucsacul cu airbag?

Sistemul cu airbag este un nou standard de siguranță pe munte, care permite persoanei să rămână deasupra valului de zăpada în cazul unei avalanșe. Este gândit să funcționeze împreună cu kitul specific pentru avalanșă: transcieversondă și lopată.

Principiul de funcționare al rucsacului este umflarea unui balon mare în jurul rucsacului și a persoanei, fapt care mărește semnificativ șansele de supraviețuire dacă ești prins într-o avalanșă.


Sistemul este echipat cu un mâner blocabil, ușor de folosit, care atunci când este tras, umflă airbag-ul în doar câteva secunde. Cu airbag-ul umflat, victima este adusă la suprafața stratului de zăpadă, la fel ca o minge împinsă spre suprafața apei.

 

Sistemul ARVA Reactor

Sistemul de umflare a fost gândit să fie inclus într-un rucsac compact și ușor – 680 g, păstrând performanțele în situații ce țin de viață și de moarte. Toate inovațiile au fost subiectul a 3 patente. De asemenea, este posibil să detașezi sistemul RECTOR dintr-un rucsac și să-l transferi în altul compatibil.

 

Cilindri de calitate foarte înaltă

Cilindrii sistemului Arva REACTOR sunt construiți din materiale de foarte bună calitate și proiectați să reziste la presiune internă de peste 300 bar. Cilindrii din oțel respectă normele Directivei Europene 2010/35/EU, dar și pe cele din SUA, mai precis reglementările DOC/TC. Cilindrii din carbon respectă standardele ISO 11119-3. Odată un cilindru folosit, acesta poate fi reumplut însă doar direct de către ARVA.

 

Rucsacurile Arva REACTOR – 6 modele cu volume diferite, pentru toate nevoile

Gama Arva REACTOR este alcătuită din șase modele de rucsacuri cu volume și capacități diferite: 15, 18, 24, 25, 32 și 40 litri. Fiecare mărime este proiectată să se potrivească unei anumite utilizări:


-          Arva Reactor R18 este ușor și compact, dedicat minimaliștilor sau freeriderilor;

-          Arva Reactor R24 oferă mai mult spațiu pentru echipament, rămânând însă compact, perfect pentru majoritatea turelor de o zi;

-          Arva Reactor R32 este perfect pentru turele mai lungi, patrulare sau dacă ești ghid montan;

-          Arva Reactor R40, care cântărește 2,18 kg și este echipat cu cilindru din carbon, devine adevărata opțiune atunci când faci ture lungi ce includ și stat peste noapte la cabană, refugiu montan sau bivuac în zăpadă. Totul fără a compromite din securitate.

 

 

Adaugă comentariul tău
Abonează-te la newsletter-ul Ski&Bike
pentru noutăți și promoții!
Politica de returPolitica de livrareTermeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRANPC
Copyright 2024 bike-ski.ro. Toate drepturile rezervate.